Novosti

Trendovi rasvete koji će vas raspametiti u 2023. godini!

najbolje osvetkljenje za 2023

Trendovi rasvete su svetski adut u dizajnu enterijera, na koji svi mi i te kako obraćamo pažnju.  Osvetlite bilo koju prostoriju u svom domu jednom jednostavnom sijalicom i ona će izgledati svetlo, sa izrazitim nedostatkom atmosfere. Ali razmislite o „slojevima“ osvetljenja i svim mogućim opcijama. Tek sada imate to što ste hteli, zar ne? Podne lampe, zidne lampe, stolne lampe, lusteri ovakvi i onakvi, led trake i šinska rasveta su samo neke od mnogih opcija koje su dostupne kada se sastavlja velika nova šema dizajna osvetljenja. Kako odabrati pravi? Tako što ćete se uputiti u trendove rasvete koji nas očekuju u 2023. godini.

Vreme je da “bacimo malo svetla“ na ovaj sveobuhvatni pregled novih trendova u dizajnu enterijera.

Podne lampe od metala i mermera

Ove podne lampe oličenje su elegancije i harizme. Koje su još dve stvari koje treba primetiti osim njihovog prelepog izgleda? Mermerne i metalne završne obrade koje takođe čine veliku razliku u trendovima! Upravo se zbog toga one toliko i ističu. Ne samo da privlače pažnju, one i dominiraju čitavim prostorom.

Podne lampe od metala i mermera nisu samo prijatne za oko, one su i dugotrajne. Mermer je lep i izdržljiv materijal koji dizajneri vole da koriste u svojim projektima. Posebno kada se kombinuje sa metalom jer tada daje veoma elegantan izgled vašem domu koji zaista poboljšava prostor.

Art Deko forme

Sa sigurnošću se može reći da Art Deko nikada nije izašao iz mode! Sada je jasan, uglađen i potencijalno dovoljno star da se opiše kao „klasičan“ izgled. Iako je ovaj stil već decenijama prepoznatljiv na tržištu enterijera, nismo imali prilike da ga vidimo baš ovakvog. Manje sjaja i glamura ali svakako više finijih detalja art dekoa iz 1930-ih daju nam lustere mekanih ivica.

Art Deko pruža beskrajne izvore inspiracije kroz svoj prepoznatljiv izgled, materijale i boje.

Zaobljene ivice

Na šta treba obratiti pažnju u 2023. godini kada je rasveta u pitanju? Na zaobljene ivice, naravno.

Hladna mekoća zaobljenih ivica daje prostoru u kom se nalazi poseban pečat. Znate, lusteri sa zaobljenim ivicama nisu samo za pokazivanje, oni su tu i da budu elegantni ali i da se potpuno stope sa ostatkom vašeg doma i dizajna.

Prednost ovog koncepta je što se dobro uklapa u trenutne trendove u dnevnim sobama. Lusteri sa zaobljenim ivicama izgledaće dobro skoro svuda u kući ili stanu.

Arhitektonski lusteri

Neki možda povezuju reč “luster“ sa slikom sjajnih staklenih kapljica lustera koje vise sa izrazito dekorativnog gvožđa ili zakrivljene mesingane drške. Drugi pak mogu zamisliti spavaću sobu sa previsokim plafonima i nekom sasvim običnom rasvetom. I to je sasvim u redu.

Ali, zamislite nove, moderne i zaista šik lustere koji su odličan dodatak modernom glamuru! E upravo su takvi arhitektonski lusteri! Ovakav tip lustera se uklapa u većinu modernog enterijera, stoga imate potpunu slobodu prilikom koje uz pomoć istih možete osvetliti dnevni boravak.

Ručno rađeni lusteri

Ako nas je nečemu pandemija korona virusa naučila, naučila nas je tome da ručni radovi i zanati nikada ne umiru. Otuda se i javila ideja na kojoj počivaju ručno rađeni lusteri koji se savršeno uklapaju u enterijer moderno opremljenih domova.

Dizajn enterijera kao i dekoracija istog se u poslednje vreme zasnivaju na osnovi održivog načina života a to se pojavljuje i u dizajnju osvetljenja. Kombinacija drveta i kanapa je i tokom ove godine hit kada je rasveta u pitanju, a predviđa se da će tokom sledeće godine tek doživeti porocvat.

Rasveta bi trebalo da bude kruna vašeg doma. Upravo na tome počiva novi talas koji nas očekuje tokom sledeće godine. Kako i sami dizajneri rasvete često navode, najbitnije je da lampa ili luster budu određena vrsta sculpture a ne samo praktičan izvor svetlosti.

Promišljeno postavljena, pametno dizajnirana i pažljivo izrađena plafonska svetla će transformisati prostorije vašeg doma a osvetljenje će postati polazna tačka za dizajn čitavog enterijera, umesto da bude na poslednjem mestu.

Ne plašite se da budete smeli sa svojom plafonskom rasvetom i nemojte izbegavati nekonvencionalnu rasvetu u manjim prostorijama. Prepustite se svojoj mašti ali i profesionalcima koji će vam dati odgovore na sva vaša pitanja.

Ultra Light rasveta će vam pomoći u tome da uz najkvalitetniju rasvetu vaš prostor zasija najlepšom svetlošću.