Novosti

Lusteri za dekoraciju doma – zašto staviti led lustere i lampe

led lusteri za kucu

Kada razmišljate o dekoraciji enterijera odmah se postavlja pitanje rasvete, osvetljenje je ključno za stvaranje prijatnog ambijenta. Led lusteri i lampe čine odličan izbor za dekorativnu rasvetu.

Lusteri više nisu obični predmeti za osvetljivanje vašeg doma. Led lusteri i lampe se u današnje vreme dizajniraju da ulepšavaju i dekorišu prostor u kojem živeti. Mogu se naći u formi klasičnih modela, ali i onih koji prate trendove u svetu rasvete i podižu stilski utisak svakog prostora. Oni odražavaju lični stil pojedinca, a zamena lustera je najlakši način za transformaciju celokupnog enterijera svakog doma.

DEKORATIVNE I FUNKCIONALNE PREDNOSTI

Ukoliko želite da uredite vašu dnevnu sobu, trepezariju ili hodnik tako da izgleda moderno i lepo, možete imati probem ako imate ograničen prostor. Postavljanje LED lustera može tu prostoriju učiniti vizuelno svetilijom i prostranijom. Čak i u malim prostorijama lampe se mogu postaviti, a da ne oduzimaju prostor.

Moderni LED lusteri stvaraju toplu atmosferu dobrodošlice gde konvencionalna zidna svetla i veliki stari lusteri ne mogu pružiti. Kristalni lusteri sa ukrasima se takođe ne uklapaju dobro u kancelarije, konferencijske prostore i današnji izgled urbanih kuća i stanova.

Što se tiče funkcionalnosti LED lampi, postoji mnogo različitih načina kako se mogu koristiti. LED stone lampe, se koriste za rad u kancelarijama, dečijim sobama, kao i za čitanje u dnevnim i spavaćim sobama.

zidne led lampe

Možete ih postaviti na stoliće, mini barove, prozorske daske, kredence, blizu stepeništa. Bukvalno na svakom mestu u vašem domu gde želite da istaknete dizajn i svetlost. One su fleksibilne i male, dopunjuju stil opremanja i stavljaju akcenat na određene delove prostora. Često se sa svojom jednostavnošću i elegancijom kombinuju sa lusterima, plafonjerama i podnim lampama.

Za osvetljenje u dnevnoj i spavaćoj sobi najbolje je postaviti više izvora osvetljenja. LED lusteri kao centralno osvetljenje su odličan izbor, a zidne ili stone lampe kada želite da imate manje svetlosti.

Podne lampe su važan dekorativni element, koje se mogu naći u različitom dizajnu, obliku i veličini. Pružaju mogućnost jednostavnog pomeranja, tako da ih možete premeštati kad god pravite razmeštaj. Vrlo često se podne lampe koriste i kao zamena za centralno osvetljenje, jedino prilikom izbora je bitno da odlučite koji efekat sa njima želite postići.

LED lusteri i lampe pored uređenja doma su vrlo često i izbor vlasnika kafica i restorana. Dizajneri enterijera preporučuju ugradnju led rasvete u ugostiteljskim objektima kako bi estetski ulepšala ambijent i formirala bolji doživljaj prostora. Rustik – vintage rasveta je postala vrlo popularna u ovim lokalima. Ona ima jedinstven industrijski stil, koji nije nametljiv , a ambijent karatkteriše toplim domaćim izgledom. Ukoliko želite da u svom ugostiteljskom prostoru dekorativno naglaste pojedine uglove Rustik – vintage visilicom možete usmeriti svetlost na te delove. Dostpune su u različitim bojama, stilovima i materijalima tako da odličan izbor za svaki objekat.

EKONOMIČNOST U KORŠĆENJU LED LUSTERA I LAMPI 

Pored dekorativnih prednosti i funkcionalnosti, LED sijalice u lampama i lusterima traju znatno duže od običnih. Iako su skuplje od klasičnih, definitivno su isplativije kada je njihov vek trajanja u pitanju.One predstavljaju najbolju zamenu, kako u pogledu efikasnosti, tako i u pogledu stvaranja odgovarajućeg i željenog vizuelnog komfora.

LED lusteri i lampe su manje osetljive kada se često pale i gase. Ako imate decu, sigurno ste se susreli sa situacijom kada se igraju sa prekidačem, pa svetlo počne da vam treperi i sijalice pregore. Takve probleme nećete imati sa ovom vrstom rasvete.

Osetićete prednosti po pitanju i računa za električnu energiju, pošto osvetljenje sa LED rasvetom troši znatno manje struje nego sa klasičnom.

Klasične sijalice su u EU zabranjene, vezano za to možemo očekivati da se i u našoj zemlji donese zakon o zabrani korišćenja klasičnih sijalica. Standardne sijalice u lampama i lusterima emituju veliku količini toplote i više zrače.Većina standardnih sijalica sadrži dosta štetnih materija, kao što je živa, što može predstavljati problem za zdravlje vaše porodice. LED lusteri i lampe ne sadrže toksične hemikalije i ekološke su. Moguće je LED rasvetu reciklirati, što smanjuje emisiju ugljen dioksida.

Što se tiče održavanja, jednostavnije je nego sa klasičnim lusterima i lampama. Manje skupljaju prašinu i dovoljno je prebrisati mekom i suvom krpom.

Kada vidite sve prednosti u dekorativnom. funkcionalnom i ekonomičnom smislu upotrebe LED lustera i lampi, verujemo da ćete uskoro i vi uživati u tim pogodnostima.

Back to list

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *