Novosti

Led rasveta – primena u domu

kucna led rasveta

Svaki iskusan dizajner enterijera će reći da je rasveta od važnog značaja za izgled vašeg doma. Dobro osmišljena rasveta čini prostor funkcionalnijim i podiže raspoloženje. Tokom projektovanja objekta ili prilikom renoviranja, odabir pravilnog rasporeda svetlosti je od presudne važnosti. Osvetljenje LED rasvetom može u potpunosti da transformiše prostorije i da doprinese toplini doma.

U poslednjih par godina upotreba LED rasvete je u velikom porastu. Zbog velike ekonomičnosti, funkcionalnosti, ali i zbog izvanrednih vizuelnih efekata primenom u domu, znatno se ističe u odnosu na klasične sijalice. Mala promena osvetljenja daje značajan doprinos ukupnom izgledu prostorija, a igrom senki slabijeg i jačeg svetla odgovarajuće LED rasvete, ispravićete nedostake vašeg doma.

OSVETLJENJE DNEVNOG BORAVKA

Dnevni boravak uglavnom je najveće kvadrature u domu i zahteva upotrebu različitog osvetljenja. Moderno uređenje doma uglavnom uključuje miks jačeg i slabijeg svetla, te je pogodno ugraditi različite proizvode LED tehnologije. Ugradni LED paneli  ili dekorativni lusteri mogu zauzeti centralno mesto na vašem plafonu.

Njihov moderan estetski izgled se odlično svuda uklapa, a osnovna odllika je da daje maksimalnu količinu svetla s minimlanom potrošnjom električne energije.  LED trake i ugradne svetiljke – rozetne se uglavnom postavljaju na spuštene plafone. Na taj način dnevna soba dobiće rasvetu tačno određenog ugla prostorije i učiniti vaš boravak u njoj znatno prijatnijim.

Šinska rasveta je praktična i veoma popularna za osvetljenje dnevnog boravka. Šinske visilice su odličan izbor kada vam u dnevnom boravku u toku noći nije potrebno jako osvetljenje i želite nakon napornog dana da se odmorite.

OSVETLJENJE ZA KUHINJU

Kuhinja je mesto u domu gde se obavlja veliki broj različitih aktivnosti, te je potrebno voditi računa o osvetljenju. Dizajneri enterijera preporučuju viseće sijalice u centralnom delu i LED trake koje se mogu postaviti u kuhinjske elemente. Svetlo ispod kuhinjskh elemenata najbolje naglašava tonove u kuhinji. Ono naglašava elemente enterijera i upotpunjuje domaćinsku atmosferu. Zahvaljujući LED rasveti u vašoj kunjihi pripremanje obroka će biti lako i prijatno.

kuhinja led rasveta

Kada je reč o izboru rasvete ispod kuhinjskih elemenata raznovrsne su opcije. Kako bi očuvali dizajn i dodatno ga upotpunili rešenje su pored LED traka i LED cevi. LED cevi su odličan izbor, pošto proizvode manje toplote u odnosu na tradicionalnu rasvetu led svetlosne trake su vrlo jednostavne za montažu i besprekorno se lepe na metalne, alu, drvene i druge podloge. Proizvode se kao samolepljive i sa duplo lepljivom trakom sa obe strane.

Obratite pažnju na boju i jačinu osvetljenja pri odabiru LED rasvete , kako bi naglasili deo enterijera koji se uklapa u stil vašeg doma.

PRAVILAN IZBOR OSVETLJENJA ZA SPAVAĆU SOBU 

Svetlosno uređenje u spavaćoj sobi najviše zavisi od ukusa osobe koja boravi u njoj. Spavaća soba je za svakog mesto opuštanja i relaksacije. Zatamljene spavaće sobe i spuštene roletne jesu dobre za odmor, ali dekorativna rasveta može pružiti dodatni komfor.

led rasveta za spavacu sobu

Najvažnija stvar u vašem spavaćem kutku je da vreme provedete prijatno, a prikladno osvetljenje igra važnu ulogu . Nadgradni LED paneli mogu se koristiti kao osnovno osvetljenje, a LED sijalice mogu biti odličan izbor za lampe i noćne ormariće, ukoliko volite da čitate pred spavanje. Možete ih isključiti neposredno pred spavanje, a da ne morate ponovo ustatajati iz kreveta.

NAJBOLJA REŠENJA ZA OSVETLJENJE KUPATILA

Svetlost u kupatilu je bitna kako bi ono bilo prijatno za upotrebu. Rasveta u kupatilu se uglavnom usmerava na poziciju umivaonika, pošto se ogledalo najčešće postavlja iznad lavaboa. Kupatilske LED sijalice koje mogu da se ugrade u  elemente su elgantno rešenje, kao i zidna rasveta postavljena iznad ogledala.

Kada u okvir ogledala u kupatilu ugradite LED sijalice, kupatilo će dobiti novi izgled.

Budući da je u kupatilo vrlo često potrebno svetlo različitog intenziteta , LED dimeri mogu biti vrlo korisni, tako da možete pojačavati ili smanjivati svetlost u bilo kom trenutku.

NAJBOLJA REŠENJA ZA DEČIJU SOBU

Dečija soba je središte dešavanja u životu vašeg deteta. Dobro osvetljenje je bitno u toku igranja sa lego kockicama, crtanja po zidovima, ali i u toku izrade domaćih zadataka. Za centralno osvetljenje u sobi su odlični LED paneli čija je osnovna karaketristika velika količina svetla i široki ravnomerni ugao rasipanja svetlosti.

Bilo da su ugradni, nadgradni ili viseći, vašim mališanima će omogućiti dobru vidljivost. Što se tiče deokrativne rasvete zvezdano nebo će oduševiti vaše mališane i pomoći pri uspavljivanju.

Back to list

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *