Novosti

LED Trake

Led svetlosna traka je fleksibilan proizvod sastavljen od dioda, otpornika i drugih komponenti neophodnih za njen rad. Pretežno se prave na 12V i 24V za komercijanu upotrebu. Proizvode se kao samolepljive, dupla lepljiva traka sa obe strane, besprekorno se lepe na na drvene, metalne, alu i druge podloge, samim tim vrlo su pogodne i jednostavne za montažu. Led traka se pravi i sa dodatnom zaštitom (IP zaštita) izlivena u silikonu pa je stoga pogodna za montažu na mesta gde je izložena raznim spoljašnjim uticajima. Silikon na traci sprovodi toplotu kako bi zaštitio strujni krug od direktnog kontakta sa vodom, vlagom, kondezom.

Jedna od glavnih karakteristika led traka je ta što su dosta ekonomičnije i energetski efikasnije od bilo kojih drugih sijalica. Minimalna potrošnja po jednom metru u vatima (W) i velika lumenaža (lm) odnosno količina svetla, takodje po metru, je razlog zašto se montiraju gotovo u svim varijantama rasvete, kako za dekorativne svrhe tako i za glavna i centralna osvetljenja. Skraćuje se na svakih par centimetara pa su i zbog toga dosta prilagodljive za montažu na odredjena mesta gde ste ograničeni prostorom.

Led trake se mogu naći u gotovo svim oblicima namene, kako za obično osvetljenje tako i za specifične namene kao što su uzgoj biljaka, takozvane NATURA LED trake koje se koriste u vitrinama za meso, odnosno odlična su zamena za nekadašnje fluo cevi koje su se koristile za istu namenu, zatim ultraljubičaste LED trake koje se koriste u raznim proizvodnim procesima, led trake za osvetljenje akvarijuma.

U našoj ponudi možete naći LED trake koje su vrlo retke na našem tržištu. Razlog tome je što smo direktni uvoznici, bazirani na besprekorni kvalitet sa garancijom od 3 do 5 godina. LED trake su  napravljene od novije generacije 2835 HIGH LUMEN SMD dioda i sa izlaznim naponom od 24V koje su neuporedivo bolje od klasičnih komercijalnih led traka na 12V zbog svoje efikasnosti.

Najbolji primer razlike naših LED traka I ostalih na tržištu je poređenje naše LED trake 2835 6W https://ultralightrasveta.rs/product/2835-6w-m-24v-ip20-high-lumen-type/ I na našem tržištu opšte prisutne LED trake 5050 14.4W gde je razlika u potrošnji 2.5 puta a pritom naša traka 6W high lumen sija jače cca 30%! O reprodukciji boja I čistoći svetla da ne pričamo, tu je razlika takođe drastična u korist naše LED trake.

Pogodne su za montažu u aluminijumske profile od kojih se prave profesionalne svetiljke za glavno osvetljenje u vidu visilica, nadgradnih i ugradnih lampi kao i za sve ostale tipove rasvete. Prednost naših LED traka leži u tome što ih odlikuje, kao glavnu karakteristiku, mala potrošnja po dužnom metru i velika lumenaža odnosno količina svetla, nema gubitka napona na većim dužinama, dugotrajnost i konstantnost u radu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *